Meløy Adventure
 

T U R E R

 
Topptur_Glomfjord_Meloy_Adventure.jpeg
Brevandring_Svartisen_MeloyAdventure.jpg

BREVANDRING PÅ SVARTISEN

Bli med oss på en uforglemmelig tur på Svartisen, Norges nest største isbre.

Våre erfarne breguider fører deg trygt ut på isbreen slik at du kan oppleve blåisen på nært hold. Se naturen fra en ny side med isens unike fargesjatteringer og naturlige isformasjoner.

Vi går samlet i taulag og du får en grunnleggende introduksjon i bruk stegjern og isøks slik at vi trygt kan utforske isbreen. Opplev bresprekker på nært hold og prøv deg på rappellering ned brevegger. Våre turer passer for alle, uansett alder og erfaring. Vi tilpasser turene etter deltakernes behov.

Estimert turtid er ca 6 timer.

Guidet_midnattstur_Svartisen_Meløy_Adventure _kv.jpeg

MIDNATTSTUR PÅ SVARTISEN

I sommerperioden fra 1. juni til 30. juli tilbyr vi også midnattsturer på Svartisen. Opplev det unike nordnorske lyset og fargespillet på isen som kun oppstår under kveldslyset.

Se også turbeskrivelse for brevandring.

Estimert turtid er ca 7 timer.

Svartisen_bretur_Meloy_Adventure.jpg

bretur

Lyst på en ekstra utfordrende tur på breen? Eller kanskje en tur spesialtilpasset din vennegjeng, bedrift eller familie? Individuelle turer på Svartisen kan arrangeres på forespørsel. Vi lager et eget opplegg for deg og ditt selskap.

Ta kontakt for tilbud.

Rødøyløva_Helgelandskysten_med_MeløyAdventure.jpg

RIBTUR TIL RØDØYA MED TOPPTUR TIL RØDØYLØVA

Få nærkontakt med elementene! Bli med oss på en fartsfull tur i RIB ut til Rødøya. På denne øyperlen går vi opp på toppen av Rødøyløva for en spektakulær utsikt over Helgelandskystens unike kystlandskap. Turen opp er enkel å gå i nybygd sherpatrapp.

Utgangspunkt for RIB-turen er havna i Ørnes, men vi er fleksible på å stoppe og hente underveis.

Estimert turtid er ca 4 - 5 timer.

Kalsholmen_med_MeløyAdventure _kv.jpeg

RIBTUR TIL KALSHOLMEN

Bli med oss på RIB-tur ytterst i havgapet til fyrtårnet Kalsholmen!

Kalsholmen er Meløys eneste fyrtårn og ligger i øygruppen Tennholman vest for Støtt. Det første fyret åpnet i 1916, men ble ødelagt av orkan året etter. Et nytt sto ferdig bygget i 1919 og står der den dag i dag.

Vi arrangerer turer på forespørsel og solnedgangsturer på sommeren.

Ønsker du å holde selskap i unike omgivelser? Spør om tilbud på event ute på Kalsholmen!

RIBtur_med_MeløyAdventure.jpg

RIBTURER

Vi arrangerer også flere type RIB-turer gjennom året og skreddersyr gjerne en RIB-safari til unike perler øverst på Helgelandskysten for deg og ditt selskap.

Ta kontakt for en prat om hvilket eventyr vi kan arrangere for deg!


KAJAKK

Bli med oss å padle på Glomfjorden! I kajakk kommer du nært på vannet og naturen. Innerst i Glomen padler vi tett på vannfall, bratte fjell og fugleliv, og du får også et unikt blikk på Glomfjords industrihistorie. Vi padler mot vannkraftverket fra 1920 som spilte hovedrollen i både Hydros etablering i Glomfjord og en dramatisk, internasjonal sabotasjeaksjon kjent som ‘Operasjon Muskedunder’ under andre verdenskrig.

Vi gir deg en grunnleggende introduksjon til padling, slik at du i våre nye, stødige havkajakker kan oppleve trygghet og mestring på vannet.

Vi vil i løpet av året også arrangere padlekurs som gir godkjent våttkortsertifisering fra Norske padleforbund. Her kan du lære om trygg og god håndtering av kajakk, padleteknikk og sikkerhet. Ta kontakt med oss ved interesse for Grunnkurs hav eller Teknikkurs hav. Alt utstyr kan leies av oss om ønskelig.

Kajakktur_Glomfjord_med_MeløyAdventure.jpeg

L1010649.JPG

TOPPTURER

Glomfjord har fantastiske skifjell på over 1000 høydemeter. Her finnes lekne nedkjøringer i majestetisk natur for alle ferdighetsnivå. Glomfjord er et snøsikkert pudderparadis på vinteren og våre kjentmenn finner alltid snø til toppturen deres.

Fjellene i Glomfjord var også arena for Field Productions innspilling av Supervention 2.

Vi skreddersyr skiturer for grupper med guiding, transport og overnatting. Vi tilbyr også ski by boat til helt urørte plasser.

Det forutsettes at alle deltakere på våre toppturer stiller med fullt skredutstyr. Skredpakke kan eventuelt leies av oss.

Pris på skitur gis ved forespørsel.